Selecteer een pagina

Bent u klaar voor de energierevolutie?

Batterij opslag

Wie zonnepanelen heeft laten installeren om gebruik te kunnen maken van de gratis energie van de zon, weet dat het gunstig is om de energie die wordt opgewekt direct te benutten. Helaas is dit niet altijd mogelijk – we hebben nu eenmaal geen controle over wanneer de zon schijnt. Gelukkig is het wel mogelijk om de overdag opgewekte energie te bewaren voor later. Hieronder belichten we de mogelijkheden en voordelen van het batterij opslag systeem van Huawei.

Meer weten over batterij opslag voor Huawei omvormers?

Wij staan voor

lokale service en hoge

beschikbaarheid van producten

Wat als een consument een PV systeem zonder batterij opslag heeft?

Dat is geen enkel probleem. Huawei omvormers zijn namelijk standaard battery-ready. Consumenten die over een PV systeem met een Huawei omvormer beschikken, kunnen op elk gewenst moment dus nog een batterij op hun systeem laten aansluiten: de Luna batterij. Zo kunnen ook zij in de toekomst optimaal profiteren van de energie die zij met hun eigen zonnepanelen opwekken en hun maandelijkse energiekosten nog verder omlaag brengen. Men hoeft ook niet te kiezen uit allerlei ingewikkelde opties, want er is slechts één type van elk component. Het is dus gewoon een kwestie van de omvormer, optimizer, batterij en de app op elkaar aansluiten. Bovendien is het systeem te combineren met vrijwel alle poly- en monokristallijne zonnepanelen die er verkrijgbaar zijn. De Luna batterij van Huawei kan worden toegepast in een capaciteitsopstelling van 5, 10, 15, 20, 25 of 30 kWh.

Coming soon

Hoeveel kWh kan een Huawei batterij opslaan?

Een Huawei PV batterij bestaat uit één power module (de computermodule) met één of meerdere batterijmodules (energiemodules) van 5 kWh per stuk. Elke batterijmodule is uitgerust met een optimizer die het laden en ontladen van die module regelt. Dit voorkomt risico’s op het gebied van overlading, diepontlading en oververhitting.
In tegenstelling tot PV batterijen van concurrerende merken, zijn de batterij opslag systemen van Huawei modulair. Dat betekent dat wanneer het energieverbruik van de consument toeneemt, er eenvoudig extra modules aan de power module gekoppeld kunnen worden. Zo kun je in totaal maximaal 2 power modules met elk 3 batterijmodules aansluiten, wat neerkomt op een totaal van 30 kWh.

Welke andere voordelen biedt batterij opslag van Huawei?

Naast het feit dat de Huawei batterij modulair is, profiteert men van nog een belangrijk voordeel: de batterijmodules zijn in staat zijn om onafhankelijk van elkaar op te laden en te ontladen. Dat betekent dat de eventuele verminderde performance van een oudere expansiemodule geen invloed heeft op de prestaties van een nieuwe expansiemodule. En een ander voordeel is dat er geen nieuwe of extra componenten nodig zijn. In tegenstelling tot concurrerende merken, waar men genoodzaakt is een extra omvormer te plaatsen, hoeft er met Huawei alleen maar een Smart Power Sensor bij geïnstalleerd te worden om inzicht te verkrijgen in het gebruik en verbruik van het systeem.

Bestel de Batterij opslag

Via onderstaand formulier

De bestelling gaat via een van onze partners, wij zorgen dat uw bestelling bij de juiste groothandel terecht komt.