Selecteer een pagina

Bent u klaar voor de energierevolutie?

Huawei omvormers SUN2000

De omvormer is een cruciaal onderdeel van het zonnepaneel-systeem. De zonnecellen die het daglicht opvangen, zijn namelijk alleen in staat om gelijkstroom te genereren. De omvormer is noodzakelijk om de gelijkstroom om te zetten in bruikbare wisselstroom, zodat de elektriciteit in de woning of het bedrijfspand gebruikt kan worden. Om te zorgen dat je klanten van een optimaal rendement kunnen profiteren, is het van belang dat je hen van de juiste omvormer voor hun zonnepaneel-systeem kunt voorzien. Wattkraft is dé leverancier op het gebied van Huawei omvormers voor zonnepanelen.

Meer weten over de unieke eigenschappen van Huawei omvormers?

Omvormers met

een duurzaam

& betrouwbaar design

Hoeveel vermogen moet de omvormer voor zonnepanelen hebben?

Het vermogen van een omvormer moet altijd worden afgestemd op de totale capaciteit van de zonnepanelen, welke wordt aangegeven met WP. Onder ideale omstandigheden wordt een bepaald vermogen afgegeven, echter presteren zonnepanelen in Nederland nooit op de volle 100% van hun vermogen. Daarom mag de omvormer een lager vermogen hebben dan de totale capaciteit van de zonnepanelen waar deze op aangesloten zijn. Zo zou je op een installatie met een totale capaciteit van 2200 WP zonder problemen een omvormer van 2000 Watt kunnen aansluiten.

Hoe bereken ik het juiste vermogen van een Huawei omvormer SUN2000?

Ondanks het feit dat Huawei omvormers een overbelastingcapaciteit van 120% hebben, is het wel van belang om voor elke situatie een berekening te maken; de klant moet van een optimaal rendement kunnen profiteren, zonder dat de omvormer te zwaar wordt belast. Om de juiste omvormer voor de klant te bepalen, moet worden gekeken naar meerdere factoren: de locatie in Nederland, de hellingshoek waarin de zonnepanelen op het dak kunnen worden geplaatst, en de oriëntatie van de zonnepanelen ten opzichte van het zuiden. Op basis van deze factoren kun je berekenen hoeveel vermogen de omvormer moet hebben.

Behoefte aan meer informatie?

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag over een van onze producten? Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u graag direct contact met een van onze deskundige adviseurs? Wij helpen u graag!