Selecteer een pagina

Update over de huidige leveringssituatie

01-02-22

Als algemeen distributeur voor Huawei analyseren wij voortdurend de wereldwijde leveringsketens en de logistieke sector voor onze partners. Vooral in de huidige dynamische marktsituatie is een goede afhandeling van de leveringsprocessen en het nakomen van onze verplichtingen tegenover onze partners voor ons van groot belang. In 2022 zal de ontwikkeling van de pandemie nog steeds een grote impact hebben op de bevoorradingssituatie in Europa, aangezien de tussentijdse onderbreking van de wereldhandel de bestaande bevoorradingsketens blijvend heeft verstoord. Dit heeft tot op de dag van vandaag gevolgen voor sommige transportroutes. Een andere versterkende factor is het politieke besluit van de Chinese centrale overheid om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen door de CO2-intensieve productiefaciliteiten in te krimpen. Dit heeft ook gevolgen voor diverse upstream-producenten van relevante componenten voor de PV-industrie. Daarnaast heeft de huidige leveringssituatie de volgende uitdagingen:

Stijgende grondstofprijzen

Bestaande knelpunten bij de bevoorrading op de grondstoffenmarkt hebben tot gevolg dat relevante elektrische componenten en grondstoffen voor de productie van omvormers niet voldoende beschikbaar zijn. Hoge grondstofprijzen hebben de afgelopen maanden geleid tot stijgende productiekosten voor fabrikanten van omvormers en PV-modules.

Hoge transportkosten, containerschaarste en lage vrachtwagencapaciteiten

Op de hele wereldmarkt blijven de transportprijzen sterk stijgen. Overvolle leveringsroutes tussen Azië en Europa in de eerste helft van vorig jaar leidden tot aanzienlijk hogere logistieke kosten in het derde en vierde kwartaal. Bovendien heeft de bottleneck in het vrachtwagentransport in de herfst van vorig jaar de situatie nog verergerd. Containertekorten, overvolle en ongecoördineerde vrachthavens en een gebrek aan capaciteit op containerschepen waren het gevolg.

Maatregelen en vooruitzichten

Voor de komende maanden verwachten wij geen aanzienlijke versoepeling van de leveringssituatie. Om de verstoringen in de bevoorradingsketen zo goed mogelijk op te vangen, zetten wij verschillende maatregelen in. Met behulp van voortdurende vraaganalyses van de Europese PV-markten en een dynamisch aankoopbeleid zullen wij ook in 2022 op goede wijze kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar Huawei-producten. Door onze opslagcapaciteiten aanzienlijk uit te breiden, zorgen we constant voor hoge voorraden bij onze partners. Een gedetailleerde prognose van onze klanten blijft zorgen voor de grootst mogelijke beschikbaarheid en planningszekerheid. Dit resulteert in het verzoek om ons tijdig op de hoogte te brengen van uw behoeften en onze verkoopcollega’s in een vroeg stadium bij uw planning te betrekken. Onze collega’s in de backoffice zijn zoals gebruikelijk bereikbaar op:

Telefoon: 030 227 05 26

E-mail: sales.benelux@wattkraft.com

Geplande leveringsdata worden altijd met een tijdsbuffer aangegeven om u de nodige planningszekerheid te bieden. Desondanks willen wij u erop wijzen dat wij tegen het midden van het jaar verstoringen in de leveringsprocessen verwachten en uitstel op korte termijn, onvoldoende beschikbaarheid en wijzigingen in orders niet kunnen uitsluiten.

Wij ontwikkelen voortdurend onze processen met alle partners in de leveringsketen om u ook in de huidige situatie de gebruikelijke service te kunnen bieden. Wij kijken ernaar uit om samen met u een nieuwe grote stap te zetten op weg naar de energietransitie.

 

Behoefte aan meer informatie?

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag over een van onze producten? Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u graag direct contact met een van onze deskundige adviseurs? Wij helpen u graag!