Selecteer een pagina

Bent u klaar voor de energierevolutie?

Vlamboog detectie (AFCI)

Zonnepanelen worden steeds vaker toegepast. De technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben deze duurzame oplossing aanzienlijk toegankelijker en betaalbaarder gemaakt, zowel voor particulieren als bedrijven. Dat gezegd is het wel van belang om de veiligheid te kunnen waarborgen. De meeste ongevallen met zonnepanelen die wereldwijd voorkomen, betreffen elektrische branden. In 2018 vonden in Nederland 23 ongevallen plaats als gevolg van elektrische branden in particuliere zonnepaneel-systemen. Verreweg de meeste van deze ongevallen worden veroorzaakt door vlambogen. Om de risico’s te minimaliseren zijn Huawei omvormers uitgerust met intelligente vlamboog detectie. Op deze pagina vertellen we daar wat meer over.

Meer weten over vlamboog detectie?

Een ongekend goede

prijs/kwaliteit

verhouding

Hoe werkt vlamboog detectie? (AFCI)

Vrijwel elke omvormer voor zonnepanelen is tegenwoordig uitgerust met een arc-fault circuit interrupter (AFCI), oftewel een vlamboog detector. Zo’n vlamboog detector is zelflerend en werkt door de patronen in de stroom- en spanningsgolven binnen het elektrische circuit te monitoren en te analyseren. Wanneer de vlamboog detector een afwijking in het reguliere patroon identificeert, reageert deze door een melding te versturen naar de beheerder of eigenaar van het systeem, ofwel de omvormer automatisch uit te schakelen. Wanneer de omvormer wordt uitgeschakeld en het circuit wordt onderbroken, dooft de vlamboog automatisch uit. Veel van deze detectiesystemen werken echter niet optimaal; valspositieve meldingen komen vaak voor en zorgen voor onnodige kosten, wat ertoe leidt dat veel gebruikers het detectiesysteem uitschakelen. Er komen dan geen valspositieve meldingen meer, maar het risico op een elektrische brand blijft.

Wat maakt de vlamboog detectie van Huawei zo uniek?

Door kunstmatige intelligentie (AI) met deep learning technologieën te combineren, heeft Huawei een intelligent, zelflerend vlamboog detectie model ontwikkeld. Dit is in staat om op effectieve wijze bekende én onbekende spectrums waar te nemen. Op die manier kan het systeem de kenmerken van vlambogen in verschillende scenario’s vroegtijdig identificeren. Het automatisch uitschakelen van de omvormer gebeurt in slechts 0.5 seconde. Bovendien maakt vlamboog detectie van Huawei het mogelijk om real-time de exacte locatie van de vlamboog vast te stellen.

Behoefte aan meer informatie?

Heeft u een vraag over een van onze producten? Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u graag direct contact met een van onze deskundige adviseurs? Wij helpen u graag!