Selecteer een pagina

Bent u klaar voor de energierevolutie?

Wattkraft Powercontrol

Wekt men met zonnepanelen meer stroom op dan men zelf verbruikt, dan kan dit worden teruggeleverd aan het energienet. In verband met de beperkingen die hieraan verbonden zijn, is Wattkraft Powercontrol ontwikkeld. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat men maximaal van de zelf opgewekte energie kan profiteren en het maximaal teruggeleverd vermogen niet wordt overschreden.

Meer weten over de unieke eigenschappen van Wattkraft Powercontrol?

Wij staan voor

lokale service en hoge

beschikbaarheid van producten

Maximaal teruggeleverd vermogen

Men kan zelf opgewekte stroom helaas niet onbeperkt terugleveren. En vanaf een bepaalde hoeveelheid teruggeleverde kWh, krijgt men steeds minder terug. Vanwege transportschaarste hanteren netbeheerders een maximaal teruggeleverd vermogen. Het is dus gunstiger om zoveel mogelijk van de energie die men opwekt, direct zelf te gebruiken. Slim gebruik van de eigen zonnestroom kan vergroot worden door bijvoorbeeld op zonnige dagen overdag de wasmachine aan te zetten. Zulke trucjes zijn meestal echter niet voldoende. Om PV-systemen op dynamische wijze te begrenzen en te voorkomen dat de netaansluiting niet overbelast wordt, heeft Wattkraft Powercontrol ontwikkeld; dit systeem zorgt ervoor dat klanten wel het maximale eigen gebruik kunnen opwekken, maar dat het maximaal teruggeleverde vermogen niet wordt overschreden.

Wat maakt Wattkraft Powercontrol 2.0 uniek?

Met Wattkraft Powercontrol 2.0 worden alle metingen zeer nauwkeurig in het monitoring portaal van de gebruiker geregistreerd. Dit maakt het eigen verbruik inzichtelijk, waardoor het makkelijker wordt om meer van de zelf opgewekte stroom te profiteren. Hierdoor wordt het energienet ontlast.
Waar de regeling bij de vorige versie in 16 stappen verliep, is Wattkraft 2.0 uitgerust met de zogeheten RS485 communicatie, welke een traploze regeling faciliteert. Mits de instellingen in de smartlogger op de juiste manier zijn geconfigureerd, zal de installatie bij eventueel verlies van de RS485 verbinding altijd automatisch naar de veilige modus overschakelen.

Behoefte aan meer informatie?

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag over een van onze producten? Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u graag direct contact met een van onze deskundige adviseurs? Wij helpen u graag!